Надеждата за спасяването 44-мата строителни работници, затрупани от дни под руините

...
Надеждата за спасяването 44-мата строителни работници, затрупани от дни под руините
Коментари Харесай

Намаляват шансовете за спасяване на затрупаните работници в Африка

Надеждата за спасяването 44-мата строителни служащи, затрупани от дни под руините на срутила се постройка в Република Южна Африка, понижават, съобщи Асошиейтед прес. Властите оповестиха, че чиновници от избавителните служби са изправени пред предизвикателство да реалокират хиляди тонове бетон с тежки машини, с цел да видят дали има оживели.

Броят на доказаните смъртни случаи в това време се усили до 9, откакто служащ в тежко положение умря в болница. 

От избавените на място 28 служащи, 21 са в животозастрашаващо състояние или с тежки пострадвания, откакто в понеделник се срути 5-етажен жилищен комплекс в развой на градеж. 

Заради опасения, че окончателният брой починали може да стигне 50, управляващите в град Джордж на южното крайбрежие на страната обявиха, че е пристигнала тежка техника, която разчиства големи части бетон, с цел да доближи по-навътре в останките от постройката. 

Макар че интервенцията към момента се води за избавителна, от два дни няма данни за открити или извадени оживели. 

" Въпреки използването на тежки машини методите за избавяне ще бъдат приложени подробно и внимателно от висококвалифициран и умел екип за справяне с бедствия ", се споделя в изказването на градските управляващи. 

Също по този начин броят на хората в неопределеност набъбна от 38 на 44, откакто бе открито, че хората на място са повече, в сравнение с се смяташе в началото. Според актуализирана информация, предоставена от строителната компания, на място при сриването на постройката са били 81, а не 75 служащи, както оповестиха в началото управляващите. 

Повече от 600 души вземат участие в спасителните интервенции, като множеството от тях са изпратени от околните градове. Джордж, който се намира на към 400 километра от Кейптаун, е дребен град, прочут като дестинация за отмора и голф. 

Властите споделиха, че са в ход няколко следствия на случая със сриването на постройката - от страна на полицията, провинциалното държавно управление и други държавни органи.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР